Ministerul rus al Energiei nu a precizat ce a cauzat pana de electricitate, dar presa rusa a relatat ca doi stalpi de inalta tensiune din regiunea ucraineana Herson, situata la nord de Crimeea, au fost vizati de explozii provocate de nationalistii ucraineni, potrivit Mediafax.

Atacul, daca a fost comis de nationalistii ucraineni care se opun anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia anul trecut, va intensifica tensiunile intre Rusia si Ucraina.

Ministerul rus al Energiei a precizat intr-un comunicat ca doua linii de electricitate dintre Ucraina si Crimeea au fost afectate, astfel ca 1.896.000 de persoane au ramas fara curent electric.

Citeste si:

Ministerul a adaugat ca in Crimeea a fost decretata starea de urgenta si ca a fost pornita alimentarea de la generatoare, pentru nevoile critice.
Ilia Kiva, un ofiter din politia ucraineana care a fost prezent in zona, a scris pe Facebook ca stalpii au fost vizati de explozii, fara a da alte detalii. Zona in care se afla stalpii a fost sambata scena unor confruntari violente intre activisti ai miscarii nationaliste Sectorul Dreptei si politia paramilitara, potrivit presei ucrainene.

Stalpii au fost deja avariati de activisti vineri, inainte sa fie vizati de explozii sambata noaptea, a adaugat presa.