Autoritatile din Crimeea au decretat stare de urgenta, dupa ce stalpi de electricitate conectati la reteaua din Ucraina au fost vizati de explozii, ceea ce a intrerupt alimentarea cu energie electrica pentru aproape doua milioane de locuitori, relateaza Reuters in pagina online.

Ministerul rus al Energiei nu a precizat ce a cauzat pana de electricitate, dar presa rusa a relatat ca doi stalpi de inalta tensiune din regiunea ucraineana Herson, situata la nord de Crimeea, au fost vizati de explozii provocate de nationalistii ucraineni, potrivit Mediafax.

Atacul, daca a fost comis de nationalistii ucraineni care se opun anexarii peninsulei Crimeea de catre Rusia anul trecut, va intensifica tensiunile intre Rusia si Ucraina.

Ministerul rus al Energiei a precizat intr-un comunicat ca doua linii de electricitate dintre Ucraina si Crimeea au fost afectate, astfel ca 1.896.000 de persoane au ramas fara curent electric.

Ministerul a adaugat ca in Crimeea a fost decretata starea de urgenta si ca a fost pornita alimentarea de la generatoare, pentru nevoile critice.
Ilia Kiva, un ofiter din politia ucraineana care a fost prezent in zona, a scris pe Facebook ca stalpii au fost vizati de explozii, fara a da alte detalii. Zona in care se afla stalpii a fost sambata scena unor confruntari violente intre activisti ai miscarii nationaliste Sectorul Dreptei si politia paramilitara, potrivit presei ucrainene.

Stalpii au fost deja avariati de activisti vineri, inainte sa fie vizati de explozii sambata noaptea, a adaugat presa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri