23 Noiembrie 2015

Portavionul francez Charles de Gaulle poate incepe lupta impotriva SI



Portavionul francez Charles de Gaulle, trimis in estul Marii Mediterane, isi va putea trimite de luni avioanele de vanatoare in operatiuni impotriva gruparii Stat Islamic in Siria, a anuntat duminica ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP in pagina online.

"El va fi operational de maine (...), va fi in masura sa actioneze incepand de maine (luni)", a declarat Le Drian pentru postul de radio Europe1, la noua zile dupa atentatele de la Paris, revendicate de gruparea Stat Islamic, care s-au soldat cu 130 de morti si 350 de raniti, relateaza Mediafax.

Franta si-a intensificat operatiunile impotriva gruparii teroriste Stat Islamic, trimitand inca de duminica trecuta zece bombardiere franceze sa atace dur pozitiile organizatiei. Presedintele Francois Hollande a anuntat luni, in discursul rostit in fata membrilor Parlamentului, reuniti la Versailles, ca portavionul Charles de Gaulle va ajunge in estul Marii Mediterane pentru a tripla capacitatile de atac.

Cu 26 de avioane de vanatoare la bord - 18 avioane de vanatoare Rafale si opt Super Etendard -, portavionul Charles de Gaulle va creste considerabil capacitatea fortelor aeriene franceze in regiune, reducand timpul de zbor pentru misiunile din regiunea golfului.



Citeste si