Totodata, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a recomandat cetatenilor rusi sa nu calatoreasca in Turcia. "Noi nu recomandam cetatenilor nostri sa viziteze Turcia in contextul amenintarii teroriste in crestere in aceasta tara", a declarat Serghei Lavrov, potrivit The Week. Insusi Lavrov a anulat o excursie in Turcia, programata pentru miercuri.

Miscarea este o lovitura pentru industria turismului din Turcia, care este un loc de vacanta extrem de popular pentru rusi. Aproape 3,3 milioane de turisti rusi si-au facut vacanta in Turcia in 2014, potrivit cifrelor oficiale. Potrivit ziarului turc Zaman acestia au contribuit cu aproape 4 miliarde de dolari la economia turca anul trecut.

Seful adjunct al Asociatiei Ruse a Tour Operatorilor, Dmitri Gorin, a declarat, miercuri, ca "toti operatorii de turism au anulat zborurile charter si au oprit vanzarile de excursii (n.r.: in Turcia)", potrivit agentiei de stiri RIA Novosti. El a adaugat ca nu au existat planuri de evacuare a celor aflati deja in vacanta in Turcia, scrie The Moscow Times.

Citeste si:

In acelasi timp, pe Twitter a lost lansat hashtag-ul #boycottTurkey.

Un bombardier militar rusesc SU-24 (foto jos) a fost doborat la granita dintre Turcia si Siria. Aceasta a fost prima pierdere majora a Rusiei dupa lansarea ofensivei din Siria de la sfarsitul lui septembrie. Incidentul a fost confirmat de ministerul Apararii din Rusia, potrivit Mediafax.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com