"De la introducerea controlului la frontiera", pe 13 noiembrie, "aproape 1.000 de persoane au fost impiedicate sa intre pe teritoriul national, din cauza riscului pe care aceste persoane il puteau reprezenta la adresa ordinii publice si securitatii in tara noastra", a declarat ministrul in cursul unei vizite la Strasbourg. In total, "aproape 15.000 de politisti, jandarmi si vamesi sunt mobilizati la nivelul frontierelor noastre, si in special la frontiera din nord", in cadrul acestor controale, a precizat ministrul, care vizita un punct de control la frontiera franco-germana, potrivit Mediafax.

Scopul acestor controale este sa "permita, in cadrul atat a organizarii COP21, cat si a nivelului amenintarii teroriste foarte ridicate cu care ne confruntam, sa asigure securitatea francezilor si sa procedeze la retineri care sunt necesare", a adaugat ministrul. El a reiterat totodata mesajul pe care l-a transmis omologilor sai europeni intr-o reuniune la Bruxelles, si anume ca verificarile la frontierele franceze vor fi mentinute "atat timp cat va subzista amenintarea terorista".

Cazeneuve le-a multumit totodata jandarmilor, politistilor si vamesilor "pentru angajamentul lor in aceasta operatiune de control care este o operatiune grea, cu foarte multe puncte de trecere controlate". Franta a restabilit in mod exceptional controlul la frontiere vineri, pe 13 noiembrie, cu cateva ore inainte de atentate, in cadrul unei serii de masuri vizand consolidarea securitatii inainte de Conferinta internationala pe tema modificarilor climatice COP21, care incepe oficial luni, la Paris.