"Turcia are dreptul la autoaparare, iar Statele Unite au un angajament solid in favoarea garantarii securitatii si suveranitatii acestei tari", a declarat Obama, conform The New York Times, dupa o intrevedere cu presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, scrie Mediafax

"Insa acum este necesar ca Turcia si Rusia sa depaseasca tensiunile si sa nu fie distrase de la campania militara impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic si de la eforturile de solutionare a conflictului din Siria", a adaugat Obama.

"Avem cu totii un inamic comun - grupul terorist Stat Islamic. Vreau sa ma asigur ca ne concentram pe eliminarea acestei amenintari", a subliniat liderul Statelor Unite.

Relatiile dintre Turcia si Rusia au devenit tensionate dupa ce armata turca a doborat, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24 la frontiera cu Siria. Ankara sustine ca avionul militar rus intrase cateva secunde in spatiul aerian turc. Moscova a explicat ca avionul nu a intrat deloc in spatiul aerian turc, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca incidentul va avea "consecinte grave". Cei doi piloti ai avionului s-au catapultat, unul fiind impuscat mortal de insurgenti sirieni de etnie turca, iar celalalt fiind salvat intr-o operatiune speciala ruso-siriana.

Sursa foto: Drop of Light, Shutterstock