In contextul in care in Germania au venit in 2015 circa un milion de extracomunitari, Guvernul Angela Merkel insista pentru scheme de distribuire la nivel european, intampinand rezistenta din partea unor state central si est-europene, scrie Mediafax.

"Fie Europa are abordari comune si solidare in perioade de dificultati pentru sute de mii de oameni, fie vor fi construite din nou garduri si bariere", a declarat Steinmeier intr-un discurs rostit la congresul anual social-democrat.

"Proiectul Europei unite risca sa se prabuseasca. Trebuie sa continuam acest proiect, opunand rezistenta populistilor de extrema-dreapta", a atras atentia seful diplomatiei germane.

Citeste si:

Steinmeier a facut aceste declaratii dupa ce Frontul National, o formatiune de extrema-dreapta, a obtinut o victorie partiala in scrutinul regional din Franta.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, criticata pentru primirea extracomunitarilor, a avertizat recent ca viitorul Spatiului Schengen depinde de disponibilitatile statelor UE de a participa la o schema permanenta de distribuire a refugiatilor pe baza cotelor obligatorii.

Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.

Sursa foto: Kaonos, Shutterstock