Vincent Canfield, un american in varsta de 21 de ani originar din statul Maine care locuieste de doua saptamani in Romania, a declarat ca a primit o citatie din partea autoritatilor in ancheta privind mailurile de amenintare care vizau scoli din orasele americane Los Angeles si New York. Din cauza amenintarilor cu bomba, aproximativ 1.000 de scoli au fost inchise zilele trecute in districtul californian Los Angeles, scrie Mediafax.

Tanarul american a precizat ca a fost citat in anchetele declansate de autoritatile din Los Angeles si din New York, dar nu s-a prezentat inca la audieri. Suspectul sustine ca mailurile au fost trimise prin IP-ul computerului sau, sugerand ca a fost victima unui atac informatic.

Cetateanul american a explicat, pentru CBS, ca a avut deja discutii cu anchetatorii americani, dar nu s-a conformat in totalitate citatiilor.

Tanarul a precizat ca va lua legatura cu un avocat care l-a reprezentat si pe fostul consultant CIA Edward Snowden, un activist de integritate refugiat in Rusia dupa ce a dezvaluit in 2013 informatii confidentiale sustrase de la Agentia Nationala de Securitate din SUA (NSA) si de la Serviciul Guvernamental britanic pentru Comunicatii (GCHQ).

Tanarul american, care a trimis postului CBS News o fotografie in care tine in maini doua arme de foc, a refuzat sa raspunda la intrebarea daca s-a mutat in Romania pentru a scapa de autoritatile americane.

Citeste si:

Autoritatile din Los Angeles au inchis marti aproximativ 1.000 de scoli din cauza unor mailuri care amenintau ca va avea loc un atentat. Mesaje similare au vizat si scoli din New York, iar autoritatile au stabilit ca erau false. In comitatul educational Los Angeles, al doilea ca marime din Statele Unite, au fost inchise 1.087 de scoli, fiind afectati 640.000 de elevi. Districtul Los Angeles cuprinde orasul Los Angeles si suburbiile acestuia. Echipele pirotehnice nu au gasit niciun dispozitiv exploziv.

Paisprezece persoane au fost impuscate mortal pe 2 decembrie, in comitatul californian San Bernardino, de doi indivizi inarmati. Autoritatile americane au stabilit ca a fost un atac terorist islamist, suspectand legaturi ale criminalilor cu reteaua terorista Stat Islamic. In Statele Unite se inregistreaza relativ frecvent atacuri armate in institutii de invatamant.

Sursa foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com