Actrita americana a jucat in peste 40 de filme si a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1978, pentru rolul din "Intoarcerea acasa/ Coming Home", si in 1971, pentru partitura din "Klute".

Jane Fonda a revenit pe marile ecrane in 2005, dupa o pauza de 15 ani, si a jucat recent in serialul "Redactia/ The Neewroom". De asemenea, aceasta a interpretat-o pe Nancy Regan, vaduva fostului presedinte american Ronald Reagan, in filmul regizat de Lee Daniels, "The Butler".

"Jane Fonda este o mare valoare a filmului american", a declarat presedintele American Film Institute, intr-o declaratie de presa.
Jane Fonda este cunoscuta si ca activist politic, ea protestand fata de razboiul din Vietnam in anul 1970.

Citeste si:

Actrita americana a fost nominalizata anul acesta la Emmy pentru interpretarea personajului Leona Lansing din serialul "Redactia/ The Newsroom". Autobiografia ei, "My life so far", a fost in lista de bestselleruri a New York Times.

Jane Fonda a debutat in 1960 in comedia "Nevasta baschetbalistului/ Tall Story", dar a fost apreciata in 1969 in drama "Si caii se impusca, nu-i asa?/ They Shoot Horses, Don't they", pentru care a primit si prima ei nominalizare la Oscar.

Sursa foto: http://janefonda.com/cannes-film-festival2013/