Cladirea va include toate facilitatile unui spatiu de lucru modern, precum sala de fitness, lifturi rapide, sau terasa pe acoperis, mai putin insa birourile, care urmeaza sa fie desfiintate, scrie The Wall Street Journal.

Citigroup va trece astfel la un open-layout, un concept de aranjament al spatiului de lucru mai degraba intalnit in cazul companiilor din sectorul tehnologic, unde nimeni, nici macar CEO-ul Michael Corbat nu va mai avea o usa. Majoritatea angajatilor nu se vor putea lauda nici macar cu propriul birou.

Reprezentantii bancii spun ca schimbarea ii va face pe angajati sa comunice fata in fata, sa "isi mareasca nivelele de energie" iar compania va economisi bani datorita eficientizarii spatiului de lucru.

Citeste si:

Michael Corbat, cel care si-a inceput cariera in "ringul" de tranactionare al bancii de investitii Salomon Brothers, este principalul sustinator al schimbarii, asta desi spune ca lipsa birourilor va nemultumi o parte din angajati.

"Probabil ca vor exista si persoane care vor spune ca au lucrat toata cariera intr-un birou si ca nu isi doresc sa schimbe acest lucru, insa este un risc pe care suntem dispusi sa ni-l asumam avand in vedere beneficiile acestui proiect pentru intreaga organizatie", a mentionat CEO-ul Citigroup.

Proiectul face parte din planul Citigroup de a-si muta sediul central in turnul din cartierul Tribeca - Manhattan (New York).

Sursa foto: Shutterstock / beboy