Un incendiu a izbucnit la o cafenea cu doua etaje din apropierea Pietei Centrale, pe bulevardul Stefan cel Mare, dupa ce intr-o incapere a explodat o butelie de gaz, informeaza Mediafax.

Publicatia Unimedia scrie ca explozia a avut loc in localul "La Soacra", din centrul Chisinaului.

"Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. In stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit intr-un local cu doua niveluri", a declarat ofiterul de presa al Serviciului de Protectie Civila si Situatii Exceptionale, Diana Turcanu.

Citeste si:

"Noua ambulante s-au deplasat la fața locului. In total au avut de suferit 20 de persoane, printre care si copii. Majoritatea au suferit arsuri", a precizat Petru Cravet, purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, citat de site-ul Unimedia.info.

Incendiul, care a cuprins in total 55 metri patrați din bucataria si salonul localului, a fost localizat in 15 minute, fiind salvat restul cladirii. Serviciul pentru Situatii Exceptionale a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incendiului si cauza exacta a declansarii exploziei.

Purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, Petru Cravet, a declarat pentru IPN ca a fost solicitat ajutorul mai multor institutii pentru internarea persoanelor afectate.

"La institutia noastra a fost spitalizata o femeie in varsta de 35 de ani in stare critica, cu arsuri ale cailor respiratorii, care se afla in sectia de reanimare. Conform medicului coordonator, celelalte persoane afectate au fost transporate la Centrul de Combustie, Spitalul Nr. 1 de Copii si Institutul Mamei si Copilului", a mentionat Petru Cravet.