13 Ianuarie 2016

Suedia a deschis o investigatie preliminara de frauda impotriva VW, in scandalul emisiilor



O investigatie preliminara de frauda impotriva Volkswagen a fost deschisa de catre Procuratura din Suedia,legata de scandalul manipularii testelor de poluare ale automobilelor diesel,care afecteaza 11 milioane de vehicule ale grupului german la nivel mondial,relateaza Reuters.

Volkswagen a recunoscut in septembrie, dupa o investigatie a Agentiei americane de Protectie a Mediului, ca a folosit softuri ilegale instalate pe automobilele diesel, pentru a reduce nivelul emisiilor in timpul testelor.

Proprietari de vehicule diesel fabricate de Volkswagen, din intreaga lume, solicita despagubiri care s-ar putea ridica la miliarde de dolari, in urma scandalului.

Departamentul national anticoruptie din Suedia a anuntat ca ancheta preliminara se refera la frauda grava si falsificare de date.

"Investigatia se va referi si la conditiile existente pentru amendarea companiei", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Un purtator de cuvant al Volkswagen in Suedia a salutat ancheta si a negat ca divizia din Suedia a grupului ar fi vinovata de acuzatiile care i se aduc

In SUA, un judecator federal din California coordoneaza peste 500 de procese intentate impotriva Volkswagen in urma scandalului.

Departamentul de Justitie al Statelor Unite a dat in judecata grupului german, saptamana trecuta, in baza legii anti-poluare, cu intentia de a obtine pana la 46 de miliarde din partea VW.

Compania este investigata si de procuraturile generale din 47 de state americane.



Citeste si