Secretarul de stat Radu Podgorean i-a transmis ambasadorului Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, aflat in vizita de prezentare la MAE, ca se impune formarea cat mai rapida, la Chisinau, a unui guvern care sa asigure reformele necesare continuarii parcursului european al R. Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca secretarul de stat pentru analiza politica si relatia cu Parlamentul, Radu Podgorean, l-a primit joi in vizita de prezentare pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea , conform Mediafax.

''Cei doi demnitari au exprimat satisfactia cu privire la caracterul privilegiat al relatiilor dintre Bucuresti si Chisinau, evidentiate prin Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeana a Republicii Moldova. Oficialul roman a subliniat ca, inclusiv in actualul context inregistrat in vecinatatea estica, caracterizat de o complexitate sporita, se impune formarea cat mai rapida, la Chisinau, a unui guvern care sa asigure stabilitatea tarii si aplicarea hotarata a masurilor de reforma necesare pentru revigorarea parcursului european al Republicii Moldova", informeaza MAE.

Potrivit sursei citate, oficialul roman a aratat ca o astfel de evolutie ar fi in masura sa faciliteze si inregistrarea de progrese in derularea importantelor proiecte de cooperare si asistenta initiate de Romania in sprijinul Republicii Moldova.

Aceasta este, pana la ora transmiterii acestei stiri, singura reactie oficiala a autoritatilor romane pe tema crizei de la Chisinau.
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins propunerea de a-l desemna pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc pentru functia de prim-ministru. Nicolae Timofti a argumentat ca Vladimir Plahotniuc nu intruneste criteriile de integritate necesare pentru aceasta functie. Seful statului a amintit de Hotararea Curtii Constitutionale din 22 aprilie 2013, care stipuleaza clar ca persoanele asupra carora planeaza dubii de integritate nu pot ocupa functii de conducere in stat.

Timofti a cerut majoritatii parlamentare sa propuna un alt candidat pentru functia de prim-ministru pana pe 14 ianuarie la ora 12.00. Presedintia moldoveana nu a anuntat daca a primit o noua propunere de premier joi, pana la pranz. Vladimir Plahotniuc, care a fost propus pentru functia de prim-ministru de Partidul Democrat (PDM), i-a trimis sefului statului o scrisoare in care sustine ca aceste acuzatii sunt neintemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare.

Sursa foto: patrice6000 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri