Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta, intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca secretarul de stat pentru analiza politica si relatia cu Parlamentul, Radu Podgorean, l-a primit joi in vizita de prezentare pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea , conform Mediafax.

''Cei doi demnitari au exprimat satisfactia cu privire la caracterul privilegiat al relatiilor dintre Bucuresti si Chisinau, evidentiate prin Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeana a Republicii Moldova. Oficialul roman a subliniat ca, inclusiv in actualul context inregistrat in vecinatatea estica, caracterizat de o complexitate sporita, se impune formarea cat mai rapida, la Chisinau, a unui guvern care sa asigure stabilitatea tarii si aplicarea hotarata a masurilor de reforma necesare pentru revigorarea parcursului european al Republicii Moldova", informeaza MAE.

Potrivit sursei citate, oficialul roman a aratat ca o astfel de evolutie ar fi in masura sa faciliteze si inregistrarea de progrese in derularea importantelor proiecte de cooperare si asistenta initiate de Romania in sprijinul Republicii Moldova.

Citeste si:

Aceasta este, pana la ora transmiterii acestei stiri, singura reactie oficiala a autoritatilor romane pe tema crizei de la Chisinau.
Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a respins propunerea de a-l desemna pe controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc pentru functia de prim-ministru. Nicolae Timofti a argumentat ca Vladimir Plahotniuc nu intruneste criteriile de integritate necesare pentru aceasta functie. Seful statului a amintit de Hotararea Curtii Constitutionale din 22 aprilie 2013, care stipuleaza clar ca persoanele asupra carora planeaza dubii de integritate nu pot ocupa functii de conducere in stat.

Timofti a cerut majoritatii parlamentare sa propuna un alt candidat pentru functia de prim-ministru pana pe 14 ianuarie la ora 12.00. Presedintia moldoveana nu a anuntat daca a primit o noua propunere de premier joi, pana la pranz. Vladimir Plahotniuc, care a fost propus pentru functia de prim-ministru de Partidul Democrat (PDM), i-a trimis sefului statului o scrisoare in care sustine ca aceste acuzatii sunt neintemeiate, fiind efecte ale campaniilor de manipulare.

Sursa foto: patrice6000 / Shutterstock