Magnatul Michael Bloomberg, proprietarul unui trust media si fost primar al orasului New York, le-a cerut consilierilor sa elaboreze un plan pentru eventuala sa candidatura, ca independent, la functia de presedinte al Statelor Unite, informeaza cotidianul The New York Times, potrivit Mediafax.

Consilierii omului de afaceri, a saptea cea mai bogata persoana din Statele Unite si a 13-a din lume, au declarat ca Bloomberg este incurajat sa candideze in contextul in care in tabara republicana domina Donald Trump, iar in cea democrata se observa o ascensiune a lui Bernie Sanders, care se pare ca o va depasi pe Hillary Clinton.

Michael Bloomberg, care are o avere estimata la 41 de miliarde de dolari, s-a gandit si in trecut sa candideze la functia de presedinte al SUA ca independent, dar a ajuns mereu la concluzia ca nu putea castiga.

Tinand cont de situatia politica inaintea scrutinului din 2016, Bloomberg este increzator ca ar avea o sansa. Michael Bloomberg, in varsta de 73 de ani, a facut pasi concreti spre lansarea campaniei electorale, indicandu-le prietenilor si consilierilor ca ar vrea sa aloce un miliard de dolari din fonduri proprii in acest scop.

Michael Bloomberg ar urma sa anunte la inceputul lunii martie decizia de a candida la presedintia Statele Unite ca independent. Michael Bloomberg a fost primar al orasului New York in perioada 2002-2013 si este proprietarul si presedintele trustului de analize financiare Bloomberg L.P, cu sediul in Manhattan (New York)

Sursa foto: LEE SNIDER PHOTO IMAGES/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri