Echipele de montaj ale unei uzine Renault din Algeria sunt in somaj tehnic de cateva zile in contextul in care livrarile de elemente componente au intarzieri din cauza viscolului care a afectat partea de sud a Romaniei, afirma surse citate de site-ul cotidianului Liberte Algerie, potrivit Mediafax.

Somajul tehnic a fost instituit de cateva zile la Uzina Renault Algerie Production (RAP), situata in zona Oued Tlelat (Oran, nord-vestul Algeriei).

Potrivit unor surse din cadrul intreprinderii, din cauza vremii nefavorabile din Romania, livrarile de elemente componente pentru fabricarea vehiculelor marca Renault Symbol au avut intarzieri, astfel ca productia a fost suspendata.

Reluarea activitatii ar urma sa se produca in ultima saptamana din ianuarie, precizeaza cotidianul Liberte Algerie. "Motoarele sunt importate din Spania, dar restul elementelor componente sunt aduse de la uzina Renault din Romania, unde angajatii algerieni au efectuat stagii de formare si perfectionare", a explicat un salariat.

Uzina Renault Algeria a fost inaugurata in decembrie 2014, producand, in 2015, 20.000 de masini marca Renault Symbol.

Cum cred sefii Renault,...
Citeste si: Romania nu mai este o tara low cost. Ce alte avantaje vad investitorii

Sursa foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vremea nefavorabila ingreuneaza exportul