Echipele de montaj ale unei uzine Renault din Algeria sunt in somaj tehnic de cateva zile in contextul in care livrarile de elemente componente au intarzieri din cauza viscolului care a afectat partea de sud a Romaniei, afirma surse citate de site-ul cotidianului Liberte Algerie, potrivit Mediafax.

Somajul tehnic a fost instituit de cateva zile la Uzina Renault Algerie Production (RAP), situata in zona Oued Tlelat (Oran, nord-vestul Algeriei).

Potrivit unor surse din cadrul intreprinderii, din cauza vremii nefavorabile din Romania, livrarile de elemente componente pentru fabricarea vehiculelor marca Renault Symbol au avut intarzieri, astfel ca productia a fost suspendata.

Reluarea activitatii ar urma sa se produca in ultima saptamana din ianuarie, precizeaza cotidianul Liberte Algerie. "Motoarele sunt importate din Spania, dar restul elementelor componente sunt aduse de la uzina Renault din Romania, unde angajatii algerieni au efectuat stagii de formare si perfectionare", a explicat un salariat.

Uzina Renault Algeria a fost inaugurata in decembrie 2014, producand, in 2015, 20.000 de masini marca Renault Symbol.

Sursa foto: FabrikaSimf/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri