Zeci de mii de oameni protesteaza la Chisinau, cerand alegeri parlamentare anticipate

Zeci de mii de oameni participa, duminica, la manifestatii in centrul Chisinaului, contestand Guvernul Pavel Filip, alcatuit de Partidul Democrat, si cerand organizarea de alegeri parlamentare anticipate, scrie Mediafax.

Pe de o parte, manifestatiile sunt organizate de Platforma Demnitate si Adevar, o miscare neafiliata politic condusa de Andrei Nastase care pledeaza pentru combaterea coruptiei, integrarea europeana si organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate.

Pe de alta parte, mitingurile sunt organizate de Partidul Nostru (prorus, centru-stanga), condus de primarul orasului Balti, Renato Usatii, si de Partidul Socialistilor (prorus, extrema-stanga), condus de Igor Dodon.

Marsul de duminica a inceput in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, dupa care manifestantii s-au indreptat spre institutii aflate sub controlul Partidului Democrat (PDM, proeuropean, centru-stanga) - Procuratura Generala, Centrul Anticoruptie, Curtea Constitutionala -, contestand din nou influenta exercitata de controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc.

"Avem un an de cand protestam impotriva acestui criminal care a profanat absolut tot de ce s-a atins", a declarat Andrei Nasatse, liderul Platformei Demnitate si Adevar. Manifestantii au adoptat o rezolutie prin care solicita alegeri parlamentare anticipate.

Citeste si:
Proteste cu fumigene în fața ministerului Muncii
Proteste cu fumigene în fața...

Sursa foto: Koraysa/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri