JPMorgan plateste 2,5 mld. dolari pentru inchiderea unor litigii legate de criza financiara

JPMorgan Chase va plati aproape 2,5 miliarde de dolari pentru inchiederea unora dintre cele mai dificile litigii legate de criza financiara din 2008, relateaza Financial Times, preluat de Mediafax.

Compania de asigurari Ambac a anuntat marti dimineata ca va primi aproape 1 miliard de dolari din partea JPMorgan Chase, pentru inchiderea unui proces legat de vanzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci.

Informatia a aparut la cateva ore dupa ce documente depuse in justitie au aratat ca JPMorgan Chase va plati 1,42 miliarde de dolari pentru inchiderea ultimelor litigii referitoare la active ale fostei banci Lehman Brothers. Potrivit JPMorgan Chase, niciunul dintre aceste acorduri nu va afecta in mod material profitabilitatea primului trimestru.

JPMorgan Chase a fost cel mai mare creditor al Lehman Brothers si a fost implicata in litigii legate de activele acestei banci, care a intrat in faliment in 2008. Multe dintre reclamatiile Lehman impotriva JPMorgan au fost respinse de justitia americana, in octombrie. Lehman Brothers, care a iesit din faliment in martie 2012, va mai plati creditorilor 1,496 miliarde de dolari, iar suma totala va ajunge la 106,5 miliarde de dolari.

Citeste si:
Bogaţii lumii sunt din ce în ce mai interesaţi de aur
Bogaţii lumii sunt din ce în...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri