Noua bariera va fi construita in paralel cu alta, care exista deja, cu obiectivul de a ingreuna si mai mult trecerea migrantilor, care patrund pe teritoriul acestei tari balcanice dinspre Grecia, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul armatei macedonene, conform Mediafax.

"Ideea este sa li se transmita migrantilor mesajul ca exista o bariera dubla si sa renunte sa o treaca ilegal", a declarat acest oficial, care a solicitat protectia anonimatului.

Macedonia a inceput in noiembrie sa trieze migrantii, autorizandu-i doar pe cei care vin din tari devastate de razboi (Siria, Afganistan si Irak) sa intre pe teritoriul sau, cu scopul de a-si continua ulterior periplul catre Europa de Vest.

Insa oameni care provin dintr-o serie de alte tari - considerati migranti "economici" - incearca sa treaca in mod ilegal frontiera dintre Grecia si Macedonia.

Citeste si:

Noua imprejmuire urmeaza sa fie ridicata in apropiere de cea instalata in noiembrie la punctul de trecere a frontierei de la Gevgelija, prin care patrund refugiati in mod regulat, potrivit oficialului citat, care a refuzat sa precizeze lungimea barierei.

Presa locala scrie ca gardul va avea peste 30 de kilometri lungime. Peste 68.000 de refugiati au patruns in Macedonia de la inceputul anului, iar politia locala a impiedicat, in ianuarie, aproximativ 4.000 de persoane sa treaca frontiera ilegal, potrivit unor date oficiale.

Afluxul migrantilor care doresc sa ajunga in tari din Europa Occidentala si de Nord a continuat pe timpul iernii, in pofida temperaturii scazute si periculoasei traversari a marii din Turcia catre insule elene.

Sursa foto: sebos / Shutterstock