Medvedev a declarat sambata, in cadrul conferintei anuale de la Munchen pe tema securitatii, ca presedintele rus, Vladimir Putin a avertizat la evenimentul din 2007 ca intentia Occidentului de a construi un sistem antiracheta ar putea declansa un nou Razboi Rece. "Acum situatia este mai grava; progresele din 2007 sunt mult mai grave decat cele anticipate", a subliniat premierul rus. Insa secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a invinovatit Rusia pentru tensiunile ruso-occidentale, potrivit Mediafax.

"Discursul, pozitia si exercitiile capacitatilor nucleare ale Rusiei au scopul de a-i intimida pe vecinii acesteia, subminand increderea si stabilitatea in Europa", a acuzat Stoltenberg. Comentariile lui Medvedev au venit dupa ce Stoltenberg a declarat ca drept reactie fata "de insistentele Rusiei, care destabilizeaza securitatea in Europa", Alianta Nord-Atlantica "nu doreste declansarea unui nou Razboi Rece, dar in acelasi timp reactia noastra trebuie sa fie una ferma". Stoltenberg a subliniat necesitatea purtarii unui dialog cu Rusia, dar a aparat deciziile NATO de a intari securitatea in tarile baltice si cele est-europene, unde urmeaza sa fie mobilizate mai multe trupe pe fondul influentei Rusiei din zona. El a mai precizat ca una dintre restrictiile impuse de NATO se refera la utilizarea de arme nucleare.

"Nimeni nu ar trebui sa se gandeasca la folosirea armelor nucleare intr-un conflict - ar schimba natura oricarui alt conflict in mod fundamental", a avertizat secretarul general al NATO. Medvedev l-a luat in deradere pe Stoltenberg, sugerand ca Rusia ar putea utiliza arme nucleare in conflicte, declarand ca "uneori, ma intreb daca traim in 2016 sau in 1962". Premierul rus a solicitat ridicarea sanctiunilor impuse Rusiei dupa anexarea fostei provincii ucrainene Crimeea, explicand ca "este o masura inutila, care nu duce la niciun rezultat" si ca dauneaza chiar Occidentului, excluzand Rusia din pozitia de investitor.