22 Februarie 2016

Marea Britanie va decide viitorul Uniunii Europene. Cum vor fi romanii afectati de un eventual Brexit



Liderii europenei negociaza conditiile solicitate de Marea Britanie pentu a ramane in Uniunea Europeana, insa „nu cu orice pret”, relateaza Bloomberg.

Ramanerea Marii Britanii in UE ar reprezenta indepartarea unei mari incertitudini pentru Europa, care se confrunta deja cu cea mai grava criza a migratiei de la al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent, cu o ascensiune a miscarilor extremiste, cu o amenintare terorista si cu o slabiciune persistenta a economiei, conform Adevarul Financiar.

In cazul in care Consiliul European reuseste sa ajunga la un acord multumitor pentru premierul britanic, David Cameron va putea organiza rapid referendumul pe care l-a promis, pe tema ramanerii sau nu a Marii Britanii in UE, probabil la sfarsitul lui iunie.

“Pentru moment, pot spune doar ca am facut unele progrese, dar mai sunt inca multe de facut”, a declarat Donald Tusk, presedintele Consiliului European, dupa prima zi a unui summit decisiv la Bruxelles, ale carui lucrari se incheie duminica.

Negocierile s-au concentrat, in ultimele zile, asupra problemelor guvernantei economice, raporturilor dintre zona euro si tarile care nu fac parte din ea si reglementarilor financiare – cu scopul ca institutiile financiare britanice sa nu beneficieze de un avantaj asupra concurentilor lor.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.



Citeste si