Christine Lagarde a castigat, vineri, votul pentru un nou mandat de cinci ani in functia de director general al Fondului Monetar International (FMI), anunta institutia, potrivit ziarului Le Figaro, scrie Mediafax.

Christine Lagarde, in varsta de 60 de ani, fost ministru francez al Economiei, a primit sustinerea din partea a numeroase state membre ale FMI, inclusiv a Frantei si a Statelor Unite. Christine Lagarde va incepe in iulie noul mandat de director general al Fondului Monetar International.

Lagarde, fost ministru de Finante al Frantei, a devenit director general al FMI in 2011, inlocuindu-l pe Dominique Strauss-Kahn, dupa ce politicianul francez a fost arestat la New York sub acuzatia de hartuire sexuala a unei cameriste intr-un hotel din New York.

El a respins acuzatia, iar cazul a fost ulterior inchis, dar nu inainte ca Strauss-Kahn sa demisioneze de la conducerea FMI.Lagarde a preluat postul la FMI in perioada de varf a crizei datoriilor din zona euro si in timpul mandatului ei au fost incheiate trei acorduri de salvare, pentru Irlanda, Portugalia si Grecia.

Citeste si:
Grecia mai primeste 3 MLD. euro din partea zonei euro
Grecia mai primeste 3 MLD....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lagarde, FMI: Nu suntem in criza, dar revenirea economica este inceata