Basescu o primeste la Cotroceni pe directorul general FMI, Christine Lagarde

Presedintele Traian Basescu o va primi, astazi, la Cotroceni, pe directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, potrivit programului sefului statului postat de Administratia Prezidentiala.

Primirea de la Palatul Cotroceni este programata pentru ora 10.00.

Presedintele Basescu mai are programate, marti, primirea presedintelui Consiliului de Supraveghere al Petrom si director general executiv al OMV, Gerhard Roiss, si primirea presedintelui companiei Ming Yang Wind Power Group Limited, Chuanwei Zhang.

Directorul general al FMI se afla in Romania, luni si marti, iar miercuri, o misiune a Fondului va veni la Bucuresti pentru discutii privind un nou acord de imprumut cu Romania.

Autoritatile au precizat anterior ca doresc ca noul acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.

Cel mai recent acord al Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri, dupa o intelegere de tip stand-byde circa 13 miliarde de euro semnata in 2009 si finalizata in 2011.

Ultimul acord a fost parafat in primavara anului 2011, in continuarea acordului inceput in 2009, si trebuia sa se incheie in martie 2013. Board-ul FMI a aprobat in martie cererea autoritatilor romane de extindere cu trei luni a acordului, panã la sfarstul lunii iunie, astfel incat Guvernul sa aiba timp sa reduca arieratele si sa adopte masuri de imbunãttire a managementului companiilor de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri