David Cameron a anuntat data referendumului, 23 iunie, in cursul unei conferinte de presa organizate sambata la Downing Street.

"Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va ameninta economia si securitatea nationala. Ne apropiem de una dintre cele mai mari decizii din vietile noastre... Este vorba de ceea ce ne dorim pentru tara si ceea ce vrem pentru viitorul copiilor nostri", a afirmat David Cameron.

"Nu iubesc Bruxellesul, eu iubesc Marea Britanie. Eu am fost primul care a spus ca exista multe lucruri pe care Uniunea Europeana trebuie sa le imbunatateasca. Nu voi spune niciodata ca tara noastra nu poate supravietui in afara UE, nu asta este problema. Problema este ca vom fi mai puternici si in mai mare siguranta in cadrul Uniunii Europene. Dumneavoastra veti lua decizia, eu voi face totul pentru a respecta vointa cetatenilor", a subliniat Cameron.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seara, privind termenii mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, documentul continand o clauza care va permite limitarea indemnizatiilor sociale ale angajatilor comunitari straini, in anumite conditii. David Cameron a declarat, vineri seara, la Bruxelles, ca a obtinut un statut special al Marii Britanii in Uniunea Europeana.

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock