Boris Johnson, primarul Londrei, solicita ministrilor britanici sa se alature campaniei sale care militeaza pentru iesirea M.Britanii din UE, intr-un interviu publicat sambata in presa britanica, confruntandu-l pe premierul britanic, David Cameron, relateaza agentia Reuters.

Printr-o decizie populista care i-ar putea aduce un mandat de premier in Marea Britanie, Johnson incearca sa obtina sustinerea din partea majoritatii membrilor cabinetului britanic pentru a vota iesirea statului din blocul european in cadrul referendumului organizat pe aceasta tema pe 23 iunie. "Oamenii trebuie sa analizeze argumentele. Am un mare respect pentru ceea ce spune premierul. Dar cred ca cetatenii ar trebui sa acorde atentie argumentelor lui", a precizat Johnson intr-un interviu acordat publicatiei britanice The Telegraph, potrivit Mediafax.

Intr-un interviu separat acordat publicatiei Times, Johnson a negat ideea ca un rezultat pozitiv pentru iesirea Marii Britanii din UE ar putea aduce o serie de ultime negocieri privind statutul tarii in cadrul blocului european, ceea ce ar duce la organizarea unui al doilea referendum. El a explicat ca nu va mai fi organizat niciun alt referendum, declarand: "Afara (din UE) inseamna afara", dupa ce saptamana trecuta ar fi dat de inteles ca o astfel de procedura ar urma sa fie organizata, spunand ca "UE asculta doar cand populatia spune NU".

Potrivit ultimului sondaj de opinie pe tema referendumului privind apartenenta Marii Britanii la UE, publicat vineri de organizatia ORB in cotidianul The Independent, numarul celor care doresc ca statul sa iasa din blocul comunitar a crescut de la 48% la 52% in decurs de o luna.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri