"Este corect sa spunem ca la un moment dat ar putea exista un acord comercial SUA-Marea Britanie, dar acest lucru nu se va intampla curand pentru ca noi ne concentram pe finalizarea Acordului cu Uniunea Europeana", a declarat Barack Obama referindu-se la Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), potrivit Mediafax.

"Marea Britanie risca sa ajunga la capatul randului, nu pentru ca nu am avea o relatie speciala, ci din cauza impactului major al unui acord comercial de acest tip; este mai eficient sa avem un acord pentru acces pe o piata mare, in care sunt multe tari, decat sa semnam acorduri bilaterale mici", a explicat presedintele SUA.

Barack Obama a reiterat, la Londra, recomandarea adresata Marii Britanii de a ramane in Uniunea Europeana, subliniind ca in acest mod este consolidata si "relatia speciala" cu Statele Unite. "Cred ca Marea Britanie consolideaza prosperitatea noastra colectiva prin intermediul Uniunii Europene", a declarat Barack Obama intr-o conferinta de presa organizata alaturi de premierul britanic, David Cameron.

"Nu cred ca Uniunea Europeana diminueaza influenta britanica in lume. Cred ca o amplifica", a adaugat presedintele american, subliniind ca astfel este consolidata si "relatia speciala" a Marii Britanii cu Statele Unite. "Marea Britanie are o pozitie foarte buna prin contributia adusa la conducerea unei Europe puternice", a insistat liderul american.

Sursa foto: Mediafax Foto