"In timp ce Turcia gazduieste trei milioane (de imigranti), cei care nu sunt in stare sa gaseasca loc suficient pentru o mana de refugiati, cei care tin in mijlocul Europei acei inocenti in conditii rusinoase, ar trebui sa se uite mai intai la problemele lor", a declarat Erdogan intr-un discurs televizat, potrivit agentiei de presa Reuters.

El a acuzat unele tari de sustinere directa sau indirecta a gruparilor teroriste, referindu-se la miscarea radicala Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care a comis mai multe atacuri teroriste in tara. Gruparea kurda TAK, desprinsa din PKK, a revendicat joi atacul sinucigas de duminica din Ankara soldat cu 37 de morti.

Erdogan a explicat ca ofensiva ampla lansata de guvernul turc in sud-estul tarii impotriva militantilor kurzi, criticata de liderii europeni, este justificata si legitima.
"Lupta noastra impotriva terorismului este bine calculata si legitima ... Toate organizatiile teroriste active in regiune si in Turcia s-au coalizat impotriva Turciei. Multe state, in principal statele occidentale, nu au o pozitie ferma impotriva acestor grupari", a acuzat Erdogan.

Citeste si:

Liderul turc a criticat autoritatile belgiene pentru ca au permis instalarea unui cort al manifestantilor prokurzi in fata cladirii UE din Bruxelles, unde se desfasoara summitul UE-Turcia in vederea finalizarii acordului de gestionare a crizei migratiei.

Erdogan a avertizat, de asemenea, ca militantii kurzi ar putea efectua atacuri si in Europa.
"Nu exista niciun motiv pentru care bomba ce a explodat in Ankara nu ar fi putut exploda in Bruxelles sau in orice alt oras european", a subliniat liderul turc, adaugand ca "serpii cu care dormi pot sa te muste oricand", referindu-se la militantii kurzi care au revendicat ultimele doua atacuri din Ankara, soldate cu 66 de morti.