Investitorii incep sa resimta riscul unui Brexit si isi iau masuri de precautie

Au mai ramas trei luni pana la Referendumul din Marea Britanie care va stabili daca Regatul Unit ramane sau nu in Uniunea Europeana, ceea ce pune pe jar traderii valutari, scrie Bloomberg.

Indicele de referinta de volatilitate la trei luni al lirei in raport cu dolarul va fi acoperi saptamana viitoare pentru prima oara data Referendumului, adica 23 iunie, dand traderilor inca un instrument cu care sa se protejeze impotriva schimbarilor bruste de pret, potrivit Mediafax. Deznodamantul Referendumului este inca nesigur, avand in vedere ca taberele pentru ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana si cea pentru exit sunt foarte apropiate ca pondere.

Aceasta a dus la indicele de referinta la sase uni aproape de un maxim al ultimilor cinci ani. "Daca sondajele in favoarea Brexitului vor castiga teren, indicele de volatilitate va creste extrem de puternic”, a spus Neil Jones, un analist de la Mizuho Bank din Londra. Desi luna trecuta lira sterlina si-a revenit din minimul ultimilor sapte ani in raport cu dolarul, tot este una dintre cele mai neperformante valute de anul acesta.

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri