Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de compasiune si solidaritate cu poporul belgian, in urma atentatelor din Bruxelles si a aratat ca ingrijoreaza escaladarea terorismului in spatiul european.

"In aceste momente dificile pentru poporul belgian, ne rugam pentru odihna sufletelor celor decedati, pentru consolarea familiilor indoliate si pentru insanatosirea celor raniti. Ne exprimam solidaritatea cu poporul belgian greu incercat acum, precum si ingrijorarea fata de escaladarea terorismului in spatiul european. Ne rugam lui Dumnezeu pentru pacea, intelegerea si buna convietuire intre oamenii de etnii, culturi si credinte religioase diferite", arata patriarhul Daniel, potrivit News.ro.

Cel putin 34 de persoane au fost ucise si peste 130 au fost ranite in trei atentate teroriste care au avut loc marti dimineata la Bruxelles, doua dintre ele pe aeroport si una la metrou. Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca nu exista cetateni romani intre victimele atentatelor din Bruxelles, nici la aeroport, nici la metrou.

Bilantul anterior, anuntat de autoritati, era de 26 de morti si 136 de raniti. "Ne-a fost teama de un atac terorist si acesta a avut loc. Stim ca sunt multi morti, multi raniti, multi dintre ei straini", a declarat premierul belgian Charles Michel intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Trei atentate teroriste au avut loc marti dimineata la Bruxelles: doua dintre ele la aeroport si altul la metrou. Autoritatile din Belgia au declarat oficial ca este vorba de atacuri teroriste multiple.

Citeste si:
Un nou atentat la Kabul, in apropierea cartierului general al NATO
Un nou atentat la Kabul, in...

Aeroportul a fost evacuat si toate zborurile au fost suspendate. Potrivit imaginilor postate pe retelele de socializare de martori, un fum negru se ridica din cladirea unui terminal. Totodata, rapoarte ale pompierilor citate de media locala indica faptul ca ar fi vorba si de morti, nu doar de raniti, cum s-a stipulat initial.

Sursa foto: Patriarhia Romana / BOR

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Prima reactie a lui Kovesi dupa votul favorabil de la Bruxelles