Credit Suisse are in plan eliminarea a inca 2.000 de job-uri anul acesta, la un total planificat de 6.000 de locuri de munca, precum si diminuarea activitatii bancii de investitii, ca parte a unui plan de reorganizare, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

In cadrul planului, banca ar urma sa reduca din activele riscante din pietele globale la aproximativ 60 de miliarde de dolari pe an, comparativ cu tinta precedenta de 83 de miliarde de dolari pe an. Conform estimarilor, banca ar urma sa opereze pe pierdere in primul trimestru dupa implementarea masurilor.

Restrangerea activitatii de investitii si reducerea locurilor de munca ar urma sa aduca bancii taieri de costuri de 1,7 miliarde de dolari.

Credit Suisse doreste sa opreasca prabusirea pretului actiunilor bancii, care au scazut cu 41% de la anuntul din octombrie ca banca a intrat in ”revizie generala”, in conditiile in care dobanzile mici, incetinirea cresterii economice din pietele emergente si scaderea energiei au dus la pierderi semnificative pentru companie.

"Eforturile noastre spera sa puna Credit Suisse intr-o pozitie de a genera capital si crestere profitabila pe termen mediu si lung. Masurile vor intari baza de capital, vor reduce costurile operationale si vor imbunatati rezistenta si flexibilitatea noastra", au spus reprezentantii bancii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri