De asemenea, in ultimii 15 ani, 420 de oameni au murit in atentatele teroriste comise pe teritoriul Europei, care au starnit de fiecare data condamnare la nivelul liderilor mondiali. Prin comparatie, in aceeasi perioada au murit in atentate teroriste comise in numele jihadului pe teritoriul Statelor Unite 3.047 de persoane, iar 2.606 au decedat.

Statele cele mai afectate de actele teroriste comise de jihadisti sunt tarile arabe. Astfel, 42.759 de irakieni si-au pierdut viata in mana teroristilor in ultimii 15 ani, iar alti 16.888 de oameni au fost ucisi in atentatele din Afganistan. Pe urmatoarele locuri se situeaza Pakistan, unde au murit in atentate teroriste 13.524 de persoane, si Nigeria, unde insurgenta Boko Haram s-a soldat cu moartea a 11.997 de civili.

De altfel, potrivit infograficelor realizate de Huffington Post, 420 de persoane au fost ucise de teroristi pe teritoriul Europei, in atentate comise de grupari islamiste, de la Al-Qaeda si pana la Statul Islamic.

Insa, cele mai sangeroase atentate teroriste care au lovit statele europene au avut loc in anii '80 si '90, in timpul insurgentei bascilor din Spania, a fascistilor din Italia si a gruparii nationaliste IRA in Marea Britanie. De asemenea, atacuri teroriste au fost comise si de Guvernul Libiei si Frontul pentru Eliberarea Palestinei, care a ucis mai multi sportivi israelieni in Munich.

Sursa foto: CRM / Shutterstock.com