Un agent de securitate de la o centrala nucleara belgiana a fost impuscat mortal joi seara in Charleroi, la periferia Bruxellesului, la doua zile de la atentatele teroriste din capitala, soldate cu 31 de morti, iar cartela sa de acces a fost furata, scrie sambata publicatia La Derniere Heure, potrivit Mediafax.

Agentul de securitate a iesit sa-si plimbe cainele, joi seara, cand a fost impuscat mortal, relateaza La Derniere Heure. In plus, cartela sa de acces in centrala nucleara la care lucra a fost furata, in contextul in care s-a lansat teoria ca teroristii ar fi planuit sa bombardeze initial centrale nucleare din Belgia.

Imediat au fost luate masurile necesare pentru dezactivarea cartelei de acces, care ar fi putut fi mobilul crimei, lanseaza ipoteza publicatia belgiana. Potrivit unor informatii obtinute de La Derniere Heure si prezentate pe 17 februarie, directorul programului de cercetare si dezvoltare nucleara din Belgia ar fi fost spionat de celula terorista care ar fi comis atentatele de la Paris de anul trecut si pe cele de la Bruxelles de marti.

Dar ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, nu ar fi considerat necesar sa ridice nivelul de alerta din jurul centralelor nucleare, acuza publicatia. Abia peste doua saptamani, comitetul ministerial de securitate a aprobat trimiterea a 140 de militari pentru a intari securitatea din jurul centralelor Doel si Tihange, dar si din jurul instalatiilor nucleare din Mol, Dessel si Fleurus.

Vineri, agentia de reglementare a activitatilor nucleare din Belgia a retras ecusoanele de acces unor membri ai personalului si le-a interzis altora accesul in instalatii nucleare, din cauza unor ingrijorari cu privire la faptul ca centralele nucleare ar putea fi tinta unor extremisti, relata AP.

Citeste si:
Rusia duce un "Cernobil plutitor" in zona arctica
Rusia va inaugura luna...

Purtatoarea de cuvant a agentii a dezmintit informatii de presa potrivit carora 11 angajati de la centrala nucleara Tihange au ramas fara ecusoane saptamana aceasta.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Vor fi 40 de grade Celsius joi in Franta, Belgia, Germania si Olanda