Suvernul Pontin a declarat ca bucuria pe care o aduce Pastele este o lectie pentru crestinii credinciosi care trebuie sa se distanteze de atitudini pesimiste care ii pot "incarcera" pe oameni in ei insisi.

"Vedem si vom continua sa vedem probleme de ambele parti, si in interiorul nostru si in afara. Vor fi intotdeauna acolo", a spus papa, dar a insistat: "Sa nu lasam deznadejdea si frica sa ne cuprinda si sa ne controleze inimile". "Azi ne celebram speranta", a continuat Suveranul Pontif. "Este atat de necesara azi", a adaugat Francisc.

Mesajul sarbatorii Pastelui face apel la Invierea lui Hristos si "trezeste si invie speranta in inimile umbrite de tristete", a pledat papa.

Citeste si:

In cadrul ceremoniei de la Vatican de sambata seara, au fost botezati 12 adulti din China, Coreea de Sus si alte tari din lume. Papa Francisc a condamnat "violentele fara precedent" comise de militantii islamisti, acuzand, in timpul slujbei din Vinerea Mare, ca acele persoane care comit acte fundamentaliste sau teroriste profaneaza numele lui Dumnezeu.

Duminica, Suveranul Pontif va tine traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi", adresata intregii lumi, din balconul central al Basilicii Sfantul Petru.

Sursa foto: Drop of Light / shutterstock.com