Papa Francisc a facut apel la speranta in Slujba de Inviere in contextul atentatelor din Bruxelles

Papa Francisc a facut apel la speranta in Slujba de Inviere de sambata noapte sustinuta la Bazilica Sfantul Petru din Vatican, in contextul atentatelor teroriste din Bruxelles, declarand ca deznadejdea si frica nu trebuie sa domine populatia si sa o subjuge prin pesimism, relateaza Associated Press, potrivit Mediafax.

Suvernul Pontin a declarat ca bucuria pe care o aduce Pastele este o lectie pentru crestinii credinciosi care trebuie sa se distanteze de atitudini pesimiste care ii pot "incarcera" pe oameni in ei insisi.

"Vedem si vom continua sa vedem probleme de ambele parti, si in interiorul nostru si in afara. Vor fi intotdeauna acolo", a spus papa, dar a insistat: "Sa nu lasam deznadejdea si frica sa ne cuprinda si sa ne controleze inimile". "Azi ne celebram speranta", a continuat Suveranul Pontif. "Este atat de necesara azi", a adaugat Francisc.

Mesajul sarbatorii Pastelui face apel la Invierea lui Hristos si "trezeste si invie speranta in inimile umbrite de tristete", a pledat papa.

In cadrul ceremoniei de la Vatican de sambata seara, au fost botezati 12 adulti din China, Coreea de Sus si alte tari din lume. Papa Francisc a condamnat "violentele fara precedent" comise de militantii islamisti, acuzand, in timpul slujbei din Vinerea Mare, ca acele persoane care comit acte fundamentaliste sau teroriste profaneaza numele lui Dumnezeu.

Citeste si:
Premieră istorică: Papa Francisc face o vizită în Irak
Premieră istorică: Papa...

Duminica, Suveranul Pontif va tine traditionala binecuvantare "Urbi et Orbi", adresata intregii lumi, din balconul central al Basilicii Sfantul Petru.

Sursa foto: Drop of Light / shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri