Douazeci si opt de victime au murit in atentatele de marti din Bruxelles, au anuntat autoritatile belgiene, care au explicat ca in bilantul anterior de 31 de morti se afla si cei trei atacatori kamikaze, potrivit publicatiei La Derniere Heure.

"Sunt 28 de victime si trei kamikaze a caror moarte este confirmata", a declarat Benoit Ramacker, un purtator de cuvant al centrului de criza in cazul atentatelor de marti, pentru AFP, potrivit Mediafax.

Autoritatile belgiene au anuntat miercuri, la o zi dupa atentate, un bilant provizoriu de 31 de morti. Printre acestia, se afla si cei trei kamikaze (doi care s-au detonat pe aeroportul Zaventem si unul la statia de metrou Maelbeek), ale caror corpuri nu au putut fi inca identificate.

Dintre cele 28 de victime decedate, 24 au fost identificate; 14 au murit in aeroportul Zaventem si zece la statia de metrou Maelbeek, potrivit institutiilor europene. Dintre cele 24 de victime decedate identificate, 13 sunt de nationalitate belgiana, iar 11 straini, din opt tari.

Potrivit centrului de criza, sunt 340 de raniti - de 19 nationalitati diferite, plus cetatenii belgieni -, dintre care 101 erau spitalizati in continuare sambata. Dintre cei 101 raniti, 62 se afla la sectia Intensiva, iar 32 sufera de arsuri grave, a precizat un purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica.

Citeste si:
Statul roman va suporta tratamentul pentru ranitii de la Colectiv
Statul roman va suporta...

Sursa foto: CRM / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bilant coronavirus: 2.641 de cazuri noi si 143 de decese in China
Setari Cookie-uri