Cel putin 17 dintre cele 144 de persoane ranite in exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt in stare critica, iar 25 in stare grava, in timp ce opt pacienti sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale, relateaza CNN, preluat de Mediafax.

Exploziile produse la maratonul din Boston sunt un "atac terorist", au anuntat autoritatile americane. Cele doua explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declansate aproape simultan, la 15-20 de metri distanta unul de celalalt, in apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat seful politiei din Boston, Ed Davis. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, dupa aproximativ doua ore.

Politia din Boston a indemnat cetatenii sa dea dovada de prudenta si sa evite iesirile neesentiale.

Inca doua dispozitive explozive au fost depistate in Boston si au fost dezamorsate, anunta surse din cadrul serviciilor de interventie.

Ministerul roman de Externe mai precizeaza ca din informatiile obtinute pana in prezent de catre Consulatul General al Romaniei la New York reiese ca printre victimele tragicului eveniment nu au fost identificati cetateni romani.

"Consulatul General al Romaniei la New York se afla in legatura permanenta cu autoritatile locale. Departamentul de Stat SUA a constituit o celula de criza la care misiunile diplomatice pot solicita informatii cu privire la proprii cetateni", se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de MAE, marti dimineata, legat de exploziile produse la maratonul de la Boston.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patriotilor, marcata in a treia zi de luni din aprilie incepand cu anul 1897.