Robotii ne lasa someri? De ce numarul de locuri de munca din industrie nu va mai creste in viitor

Vanzarile de roboti industriali a accelerat puternic dupa 2009 iar tendinta este de crestrere sustinuta in anii urmatori, conform raportului World Robotics 2015.

Valoarea pietei robotilor industriali a urcat in 2014 la 32 de miliarde de dolari, iar pentru perioada urmatoare se asteapta sa creasca cu o rata anuala de cel putin 15%, conform Adevarul Financiar.

Aceasta inseamna ca pentru perioada 2015 – 2018 se anticipeaza ca vor fi instalati in fabricile din intreaga lume peste 1,3 milioane de noi roboti.

In acest ritm, numarul total de instalatii robotizate in functiune la nivel global va fi de peste 2,3 milioane, in special in sectoarele industriale a productiei de automobile, electronica si hardware.

Probabil ca cea mai interesanta evolutie se inregistra in viitor in industria chineza, care are cel mai mare potential de dezvoltare in domeniul robotizarii.

In prezent,China, tara cu cea mai numeroasa populatie, are o densitate redusa de roboti in functiune in intreprinderile industriale, de doar 36 de roboti la 10.000 de muncitori industriali, adica jumatate din media la nivel global.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri