Lagarde, FMI: Nu suntem in criza, dar revenirea economica este inceata si fragila

Revenirea economica la nivel global trebuie sa depaseasca riscurile in crestere si frustrarile care genereaza cresterea protectionismului si a ideologiilor populiste, a spus Christine Lagarde, directorul FMI.

Climatul economic s-a inrautatit in ultimele sase luni, pe fondul incetinirii cresterii economice din China si scaderii preturilor materiilor prime, precum si riscului inaspririi conditiilor fiscale in mai multe tari, a spus Lagarde, citata de Mediafax. Un alt factor negativ a fost si esecul tarilor emergente de a avansa la stadiul de economii avansate.

Lagarde a castigat de curand un nou un nou mandat de cinci ani la carma FMI, si a folosit oportunitatea pentru a avertiza asupra ridicarii populismului la nivel global si chiar in Statele Unite, prin candidati precum Donald Trump si Bernie Sanders. Este o perceptie care se alimenteaza la nivel global, conform careia inegalitatea este in crestere, iar omul de rand este din ce in ce mai dezavantajat in raport cu elitele, a adaugat Lagarde.

Lagarde a aratat o flexibilitate mai ridicata legata de tintele pe care FMI le vrea pentru Grecia pentru a primi banii pentru bailout, dar sustine in continuare ca guvernul de la Atena trebuie sa actioneze mai puternic pentru a lua masuri sustenabile.

Comentariile lui Lagarde arata ca FMI isi va reduce estimarea pentru cresterea economica la nivel mondial cand va prezenta datele, pe 12 aprilie.

Citeste si:
Criza ar putea majora împrumuturile eurozonei cu 1.500 de miliarde...
Christine Lagarde: Criza ar...

"Vestea buna este ca revenirea continua. Avem crestere, nu suntem intr-o criza", a spus Lagarde. "Vestea mai proasta este ca revenirea ramane prea inceata, prea fragila si sunt riscuri legate de durabilitatea ei", a adaugat ea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri