Revenirea economica la nivel global trebuie sa depaseasca riscurile in crestere si frustrarile care genereaza cresterea protectionismului si a ideologiilor populiste, a spus Christine Lagarde, directorul FMI.

Climatul economic s-a inrautatit in ultimele sase luni, pe fondul incetinirii cresterii economice din China si scaderii preturilor materiilor prime, precum si riscului inaspririi conditiilor fiscale in mai multe tari, a spus Lagarde, citata de Mediafax. Un alt factor negativ a fost si esecul tarilor emergente de a avansa la stadiul de economii avansate.

Lagarde a castigat de curand un nou un nou mandat de cinci ani la carma FMI, si a folosit oportunitatea pentru a avertiza asupra ridicarii populismului la nivel global si chiar in Statele Unite, prin candidati precum Donald Trump si Bernie Sanders. Este o perceptie care se alimenteaza la nivel global, conform careia inegalitatea este in crestere, iar omul de rand este din ce in ce mai dezavantajat in raport cu elitele, a adaugat Lagarde.

Lagarde a aratat o flexibilitate mai ridicata legata de tintele pe care FMI le vrea pentru Grecia pentru a primi banii pentru bailout, dar sustine in continuare ca guvernul de la Atena trebuie sa actioneze mai puternic pentru a lua masuri sustenabile.

Comentariile lui Lagarde arata ca FMI isi va reduce estimarea pentru cresterea economica la nivel mondial cand va prezenta datele, pe 12 aprilie.

"Vestea buna este ca revenirea continua. Avem crestere, nu suntem intr-o criza", a spus Lagarde. "Vestea mai proasta este ca revenirea ramane prea inceata, prea fragila si sunt riscuri legate de durabilitatea ei", a adaugat ea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri