Cel putin doua explozii au fost auzite, sambata, intr-o zona din Kabul in care se afla reprezentante diplomatice, la scurt timp dupa ce Secretarul de Stat american, John Kerry, a plecat, in urma unor intalniri cu oficiali afgani, inclusiv cu presedintele Ashraf Ghani, informeaza Reuters online.

Focuri de arma au fost, de asemenea, auzite. Cauza exploziilor nu este clara.

John Kerry, in vizita la Kabul

Secretarul de Stat american, John Kerry, a ajuns sambata in Afganistan in cadrul unei vizite neanuntate, pentru a semnala sustinerea Statelor Unite pentru guvernul de uniune nationala, relateaza Reuters si AP.

Statele Unite "au invadat" Irakul si Afganistanul sub presedintia lui George W. Bush, in speranta de a instaura un regim stabil de democratie in cele doua tari, comenteaza AP. Dupa ce au fost cheltuite doua miliarde de dolari si s-au pierdut mai multe mii de soldati in operatiuni militare, niciuna dintre aceste masuri nu a dat roade, mai subliniaza AP.

Niciunul dintre guvernele celor doua tari nu detine controlul asupra unor parti importante din teritoriu. Razboiul din Afganistan impotriva taibanilor a ajuns in al cincisprezecelea an, iar Irakul inca incearca sa elibereze orasul Mosul si alte regiuni de sub ocuparea Stat Islamic.

Citeste si:
Explozii in Sri Lanka: 8 copii romani, dusi intr-o unitate militara
Explozii in Sri Lanka: 8...

Sursa foto: Przemek Tokar / Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Inca un roman a decedat in Afganistan, dupa atacul terorist de astazi