"Lupta impotriva extremismului violent si aducerea celor care se fac vinovati de acest lucru in fata justitiei raman principalele prioritati ale intregii comunitati internationale", afirma Statele Unite, Japonia, Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Canada intr-un comunicat, citat de AFP, potrivit News.ro.

Statele membre "G7 se angajeaza sa coopereze in consolidarea luptei la nivel mondial impotriva finantarii terorismului", se arata in comunicat. Ele se angajeaza de asemenea sa consolideze schimbul de informatii secrete financiare, sa reduca nivelul tranzactiilor transfrontaliere supuse divulgarii si sa colaboreze in impunerea unor sanctiuni tintite vizand retele teroriste financiare, potrivit AP.

G7 face acest anunt inaintea summitului de la Ise, in centrul Japoniei, prevazut saptamana viitoare. In centrul discutiilor de vineri s-au aflat modalitati de utilizare a politicii monetare, cheltuielilor publice si unor reforme pe termen lung in vederea impuslionarii cresterii economice.

Sursa foto: CRM / Shutterstock.com