“(SUA – n.r.) ne spus sa nu lovim (Frontul al-Nusra – n.r.), pentru ca sunt si grupuri de opozitie ‘normale’” pe acele teritorii, a spus Lavrov intr-un interviu publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe. Seful diplomatiei a subliniat ca “astfel de grupari de opozitie ar trebui sa paraseasca pozitiile teroriste”, potrivit News.ro.

Lavrov a precizat si ca procesul politic din Siria este blocat de gruparile radicale de opozitie, care refuza sa se aseze la masa negocierilor si care au fixat conditii preliminare pentru negocierile pentru pace. El a cerut ca toti actorii sa renunte la aceste cereri si sa se concentreze pe lupta impotriva terorismului.

Seful diplomatiei a dat asigurari ca Rusia si SUA sunt implicate intr-un dialog strans si intensiv privind Siria, care include discutii telefonice regulate intre Lavrov si omologul sau american, John Kerry, dar si videoconferinte intre Centrul rus pentru Reconciliere in Siria, aflat la baza aeriana Khmeimim, din Latakia, si baza americana de la Amman (Iordania), precum si un centru comun, SUA-Rusia, la Geneva.

Sursa foto: Anton Gvozdikov / Shutterstock