Insa presa de stat nu ofera detalii suplimentare despre acest atac, in localitatea de periferie Sayeda Zeinab, unde numeroase persoane au fost ucise, de la inceputul anului, in cel putin trei atacuri cu bomba revendicate de jihadisti din cadrul Statul Islamic, potrivit News.ro. Un cleric siit a declarat pentru postul de stat Ikhbariyah TV ca atacul a avut loc in apropiere de moschee, pe strada al-Taen.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie, a anuntat un bilant de cel putin noua morti. Zona, puternic pazita, este un bastion al puternicei miscari libaneze Hezbollah, un important sustinator al presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Mii de recruti din cadrul unor militii siite irakiene si afgane care se ofera voluntari sa lupte impotriva gruparilor rebele sunnite ce incearca sa indeparteze de la putere Guvernul al-Assad sunt adusi in aceasta zona inainte sa fie trimisi pe front in Siria. Ei afirma ca vin in Siria sa apere Moscheea Sayeda Zeinab de extremisti radicali sunniti.

giovanni boscherino / Shutterstock.com