Cel putin opt persoane au fost ucise, iar multe altele au fost ranite sambata intr-un dublu atac cu masina-capcana intr-un cartier de la periferia orasului Damasc in care se afla cel mai sacru sanctuar musulman siit din Siria, potrivit televiziunii de stat, relateaza Reuters.

Insa presa de stat nu ofera detalii suplimentare despre acest atac, in localitatea de periferie Sayeda Zeinab, unde numeroase persoane au fost ucise, de la inceputul anului, in cel putin trei atacuri cu bomba revendicate de jihadisti din cadrul Statul Islamic, potrivit News.ro. Un cleric siit a declarat pentru postul de stat Ikhbariyah TV ca atacul a avut loc in apropiere de moschee, pe strada al-Taen.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie, a anuntat un bilant de cel putin noua morti. Zona, puternic pazita, este un bastion al puternicei miscari libaneze Hezbollah, un important sustinator al presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Mii de recruti din cadrul unor militii siite irakiene si afgane care se ofera voluntari sa lupte impotriva gruparilor rebele sunnite ce incearca sa indeparteze de la putere Guvernul al-Assad sunt adusi in aceasta zona inainte sa fie trimisi pe front in Siria. Ei afirma ca vin in Siria sa apere Moscheea Sayeda Zeinab de extremisti radicali sunniti.

giovanni boscherino / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri