Premierul Manuel Valls a explicat miercuri ca autoritatile franceze depun toate eforturile pentru a preveni atentate teroriste si pentru a dejuca planurile jihadistilor, insa este inevitabil ca tara va fi lovita de noi atacuri, scrie Reuters.

”Trebuie sa strangem plasa si sa oferim politistilor si serviciilor secrete toate resursele de care au nevoie, insa vom fi martorii unor atacuri viitoare. Mai multi nevinovati isi vor pierde vietile”, a precizat Manuel Valls, potrivit News.ro. De asemenea, prim-ministrul a sustinut ca autoritatile franceze au dejucat 15 atentate teroriste in ultimii trei ani si duc o batalie continua pentru combaterea celulelor teroriste.

Anuntul premierului vine dupa ce un presupus jihadist a ucis un comandant de politie si pe partenera sa in suburbia pariziana Magnanville. Larossi Abballa a reusit sa-si duca planul terorist la capat desi era pe lista persoanelor supravegheate de serviciile secrete si a fost condamnat anterior la trei ani de inchisoare pentru apartenenta la o celula jihadista, care s-a alaturat extremistilor pakistanezi.

De asemenea, contextul de securitate este complicat pe teritoriul francez de Campionatul European de Fotbal Euro 2016, care a determinat un influx de peste doua milioane de fani. In acelasi timp, Centrul pentru Coordonarea Analizei Amenintarilor din Belgia (OCAM) a lansat un avertisment cu privire la iminenta unor atacuri teroriste pe teritoriul belgian si francez, dupa ce militantii Statului Islamic au parasit Siria si se indreapta spre tarmurile Europei.

Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Citeste si:
Premierul Frantei: Anularea Campionatului European ar fi o infrangere
Premierul Frantei: Anularea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Aproximativ 15.000 de persoane sunt urmarite de serviciile secrete