Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat reporterilor ca ”cele mai mari temeri ale sale au disparut”, dupa procesul de arbitraj. Suma de 550 de milioane de euro este aproape 50% din suma solicitata de Atomstroyexport dupa ce guvernul anterior al Bulgariei, condus tot de Borisov, a anuntat ca renunta la proiectul de constructie a centralei nucleare de la Belene, din apropierea Dunarii.

Bulgaria este obligata in urma deciziei curtii de arbitraj sa gaseasca banii pentru achizitia echipamentelor produse de Atomstroyexport pentru proiectul abandonat. Constructia centralei de la Belene, care ar fi trebuit sa aiba patru reactoare VVER-1000/V 320, a inceput in anii 1980, dar proiectul a intrat in conservare dupa caderea comunismului. In 2002, guvernul de la Sofia a decis in principiu reluarea constructiei centralei, cu o capacitate de 2.000 de megawati.

In 2008, Atomstroyexport a semnat un acord cu Compania Nationala de Electricitate din Bulgaria pentru proiectarea, constructia si instalarea a doua reactoare la Belene. Neintelegerile legate de contractori, pret si siguranta au dus la blocarea proiectului, iar in 2013 Parlamentul de la Sofia a decis suspendarea acestuia.