Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul de la Londra le-au cerut alesilor sa contacteze politia pentru a revizui aranjamentele de securitate, dupa uciderea laburistei Jo Cox in timpul unei intalniri cu alegatorii, relateaza Sky News.

Liderul grupului conservator, Mark Harper, si omologul sau laburist, Rosie Winterton, au transmis recomandarea, scrie News.ro.

“Principala ingrijorare este legata de evenimentele publice si discutiile cu alegatorii”, a declarat parlamentarul conservator James Berry. “Tragedia este ca Jo a fost ucisa cu brutalitate dupa intalnirea sa cu alegatorii, in timp ce incerca sa isi faca datoria democratica. Aceasta este o sursa importanta de ingrijorare pentru toti parlamentarii care, asemenea mie, au intalniri saptamanale cu alegatorii”, a adaugat el.

Intre timp, s-a aflat ca, la cateva ore dupa moartea lui Cocs, un barbat ar fi fost retinut de politie dupa ce a dat un telefon de amenintare la biroul parlamentarului Ben Nradshaw.

De asemenea, saptamana trecuta, conservatorul Gavin Barwell a fost amenintat in fata biroului sau din teritoriu, de la Croydon.

Parlamentarul lui Harwich si North Essex Bernard Jenkin a declarat ca nu se mai intalneste singur cu membrii circumscriptiei sale electorale. “Au fost momente in care m-am simtit brusc in pericol. Acum desfasor intalnirile in prezenta altcuiva”, a afirmat el.

Atacul care a vizat-o pe Cox nu a fost primul vizand un parlamentar in circumscriptia sa. Liberal-democratul Nigel Jones a fost ranit, iar consilierul sau Andrew Pennington a fost ucis intr-un atac cu sabie in fata biroului partidului sau din Cheltenham, in anul 2000.

In 2010, parlamentarul laburist Stephen Timms a fost injunghiat de doua ori in stomac de o femeie care a incercat sa il ucisa pentru a votat pentru razboiul din Irak. Un raport al Comisiei de Administratie a Camerei Comunelor, dat publicitatii in august, a scos la iveala faptul ca securitatea este o problema pentru femeile parlamentar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri