Liderul grupului conservator, Mark Harper, si omologul sau laburist, Rosie Winterton, au transmis recomandarea, scrie News.ro.

“Principala ingrijorare este legata de evenimentele publice si discutiile cu alegatorii”, a declarat parlamentarul conservator James Berry. “Tragedia este ca Jo a fost ucisa cu brutalitate dupa intalnirea sa cu alegatorii, in timp ce incerca sa isi faca datoria democratica. Aceasta este o sursa importanta de ingrijorare pentru toti parlamentarii care, asemenea mie, au intalniri saptamanale cu alegatorii”, a adaugat el.

Intre timp, s-a aflat ca, la cateva ore dupa moartea lui Cocs, un barbat ar fi fost retinut de politie dupa ce a dat un telefon de amenintare la biroul parlamentarului Ben Nradshaw.

De asemenea, saptamana trecuta, conservatorul Gavin Barwell a fost amenintat in fata biroului sau din teritoriu, de la Croydon.

Citeste si:

Parlamentarul lui Harwich si North Essex Bernard Jenkin a declarat ca nu se mai intalneste singur cu membrii circumscriptiei sale electorale. “Au fost momente in care m-am simtit brusc in pericol. Acum desfasor intalnirile in prezenta altcuiva”, a afirmat el.

Atacul care a vizat-o pe Cox nu a fost primul vizand un parlamentar in circumscriptia sa. Liberal-democratul Nigel Jones a fost ranit, iar consilierul sau Andrew Pennington a fost ucis intr-un atac cu sabie in fata biroului partidului sau din Cheltenham, in anul 2000.

In 2010, parlamentarul laburist Stephen Timms a fost injunghiat de doua ori in stomac de o femeie care a incercat sa il ucisa pentru a votat pentru razboiul din Irak. Un raport al Comisiei de Administratie a Camerei Comunelor, dat publicitatii in august, a scos la iveala faptul ca securitatea este o problema pentru femeile parlamentar.