Biserica Ortodoxa Romana a emis primul comunicat de presa dupa ce referendumul a fost invalidat. Tot despre referendum vorbeste si presa internationala. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 8 octombrie.

Biserica Ortodoxa Romana vorbeste, intr-o prima reactie dupa ce referendumul pentru interzicerea casatoriilor homosexuale nu a intrunit cvorumul pentru a fi validat, despre un „succes nedeplin” si afirma ca „atitudinea pe care romanii si-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectata si analizata, iar democratia bazata pe libertatea civica trebuie cultivata mai intens prin informare corecta si permanenta privind tema dezbatuta public”. „In urma invalidarii referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea casatoriei, Patriarhia Romana indeamna la unitate spirituala si la apararea in continuare a familiei binecuvantate de Dumnezeu, se arata intr-un comunicat intitulat „Un succes nedeplin ne cheama la mai multa speranta si lucrare” si publicat pe site-ul basilica.ro.

Presa internationala, despre referendum: „Abtinere masiva“, „Romania intoarce spatele referendumului, o lovitura pentru guvern“ Presa internationala a scris, duminica seara, despre referendumul din Romania de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei, subliniind in special prezenta slaba la vot. „Romania intoarce spatele referendumului pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex”, a titrat El Pais. „Participarea slaba anuleaza rezultatul si face sa rasufle usurat Bruxelles-ul, ingrijorat de reformele justitiei si de coruptia din tara. Romania a intors masiv spatele referendumului. Esecul zilei este o lovitura pentru guvernul social-democrat, afectat de scandalurile de coruptie si de cerintele institutiilor europene”, mentioneaza jurnalul spaniol, citat de Adevarul.

Prezenta zero la vot la doua sectii din Capitala. Cei 5.000 de votanti din Republica Moldova au aceeasi adresa. Niciunul dintre cei aproape 5.000 de oameni inscrisi pe listele a doua sectii de votare de la Colegiul ”Matei Basarab” din Capitala nu s-au prezentat la vot pana duminica la pranz, toti avand domiciliul in acelasi imobil. Potrivit reprezentantilor sectiilor, alegatorii provin din Republica Moldova, scrie Gandul.

Social-democratii europeni: Romanii au respins pasul inapoi. Speram ca Guvernul se va concentra pe problemele care conteaza. Grupul Social-Democrat din Parlamentul European, din care face parte si PSD, saluta vestea ca referendumul pentru schimbarea definitiei casatoriei in Constitutia Romaniei nu a obtinut sprijinul necesar pentru a fi validat si spera ca "Guvernul Romaniei va asculta alegatorii si se va concentra pe problemele care conteaza pentru acestia". "Acest rezultat arata ca majoritatea romanilor nu au niciun interes in a-si vedea tara discriminand cuplurile de acelasi sex", a transmis presedintele Grupului S&D din PE, germanul Udo Bullmann, intr-un comunicat de presa, conform Ziare.com.

Primarul Sectorului 5 loveste din nou: Zilele Recoltei, alti 200.000 de euro tocati fara licitatie! Zilele Sectorului 5 au avut loc pe 14-16 septembrie 2018, cu un buget de 700.000 euro. La trei saptamani, Centrul Cultural al Sectorului 5 organizeaza un alt eveniment de acest gen, Zilele Recoltei, care depaseste 200.000 de euro. Tot sectorul condus de Daniel Florea este impanzit cu flyere despre evenimentul care incepe vineri dupa-amiaza si tine pana duminica. Ca sa nu mai faca licitatie, functionarii au divizat serviciile sub 30.000 de euro, pentru a le putea lua servicii prin cumparari directe in SEAP. Dar n-au respectat codul din SEAP specific evenimentelor, potrivit Tolo.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri