Morgan Stanley ar putea sa relocheze 2.000 de angajati din City-ul londonez catre Dublin si Frankfurt, conform unor surse citate de BBC. Banca de investitii neaga totusi ca ar avea planuri oficiale in acest sens dupa ce referendumul de ieri a dat castig de cauza taberei Brexit, scrie Independent.co.uk.

Sursele BBC au declarat ca procesul de relocare a inceput deja, dar un purtator de cuvant al Morgan Stanley a precizat ca banca nu are planuri imediate pentru a face astfel de schimbari.

Informatiile initiale sugerau ca aceasta decizie a Morgan Stanley ar fi necesara din cauza sistemului de "passporting", care permite bancii sa ofere servicii financiare in toate tarile Uniunii Europene fara a mentine un sediu in fiecare tara membra. Iar daca Marea Britanie ar iesi din Uniunea Europeana, Morgan Stanley nu ar mai putea oferi servicii in toate tarile UE avand sediul in Londra.

Analistii iau in calcul dupa Brexit o serie de restructurari ale business-urilor si relocarea corporatiilor din Londra.

Sursa foto: maciel photo MF_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri