27 Iunie 2016

Franta vrea desemnarea unui nou premier britanic in cateva zile



Franta vrea desemnarea unui nou premier britanic care sa il inlocuiasca pe David Cameron cat mai rapid, preferabil in cateva zile, a declarat seful diplomatiei de la Paris, Jean-Marc Ayrault, citat de BBC News, potrivit News.ro.

Trebuie desemnat un nou premier, acest lucru va dura cateva zile”, a spus el la o intalnire cu omologii sai din statele fondatoare UE, fara a oferi alte detalii. “Negocierile trebuie sa se desfasoare rapid in interesul comun”, a adaugat el, explicand ca celelalte 27 de state membre trebuie sa reformeze blocul comunitar, pentru ca altfel risca sa se extinda populismul.

Cele sase state fondatoare UE i-au cerut sambata Marii Britanii sa iasa din Uniune “cat mai repede posibil”, pentru a pune capat incertitudinii si a-i permite blocului european sa se concentreze pe viitorul sau.

“Spunem impreuna ca acest proces trebuie sa inceapa cat mai repede posibil, pentru a nu sfarsi intr-o perioada prelungita de incertitudine, ci sa putem sa ne concentram pe viitorul Europei si sa lucram pentru el”, a declarat ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier, dupa o reuniune a sefilor diplomatiei din cele state fondatoare UE.



Citeste si