Guvernul scotian intentioneaza sa lanseze discutii imediat cu UE si va pregati legislatia in vederea organizarii unui nou referendum privind independenta de Londra, dupa ce majoritatea britanicilor au votat pentru iesirea Regatului Unit din blocul comunitar, a declarat premierul Nicola Sturgeon, citata de The Guardian.

Autoritatile de la Edinburgh intentioneaza astfel “sa protejeze locul Scotiei in UE”. In acest sens, cabinetul scotian a decis infiintarea unei comisii de experti de pe tot teritoriul, care sa ofere consiliere intr-o serie de domenii –legal, economic si diplomatic, scrie News.ro.

Sturgeon si intreg Guvernul sau vor depune eforturi pentru a demonstra ca Scotia este in continuare un mediu atractiv pentru afaceri. De asemenea, premierul le-a dat asigurari cetatenilor UE care traiesc in Scotia ca drepturile lor vor fi garantate in continuare. Astfel, ea ii va invita pe consulii generali ai tuturor statelor UE la o intalnire, pentru a le spune cat de mult apreciaza Scotia contributia lor la societate, economie si cultura.

62% dintre scotieni au votat pentru ramanerea in UE, iar 38% impotriva la referendumul de joi din Marea Britanie.

Citeste si:
Aceasta este prima strada din Londra pe care trec numai masini "verzi"
Londra interzice masinile...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Brexit-ul ii costa pe britanici mai mult decat contributia la UE