27 Iunie 2016

Fallujah a fost a eliberat complet de sub controlul ISIS, anunta armata irakiana



Orasul irakian Fallujah a fost “eliberat complet” de sub controlul militantilor organizatiei teroriste Statul Islammic, dupa o operatiune a armatei irakiene ce a durat mai mult de o luna, a declarat comandantul care s-a ocupat de ofensiva, generalul Abdul-Wahab al-Saadi, citat de Associated Press, scrie News.ro.

Duminica, al-Saadi a afirmat ca operatiunea, care a inceput in luna mai, “s-a incheiat, iar orasul este complet eliberat”. “Din centrul cartierului al-Julan, felicitam poporul irakian si pe comandantul suprem (…) si declaram ca lupta de la Fallujah s-a incheiat”, a declarat el pentru televiziunea irakiana de stat, flancat de ofiteri si soldati. O parte dintre soldati au tras in aer, au aclamat anuntul si au fluturat drapele irakiene.

Armata irakiana a fost sprijinita de raiduri ale coalitiei conduse de Statele Unite si de trupe paramilitare, majoritatea militii siite. Fallujah, care se afla la 50 de kilometri vest de Bagdad, a fost controlata de teroristii ISIS mai mult timp decat orice alt oras din Irak sau Siria. Gruparea jihadista a cucerit Falluja in ianuarie 2014, cu sase luni inainte de a prelua controlul asupra nordului si vestului Irakului.



Citeste si