Autoritatea de supraveghere a sectorului financiar din Germania, Bafin, va deschide luni un birou dedicat informatorilor din companii, pentru a-i incuraja sa dezvaluie ilegalitatile, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Decizia are rolul sa faca mai eficienta utilizarea informatorilor al caror rol de expunere a comportamentelor incorecte ale unor angajati sau companii din sectorul financiar este in crestere.

Noul birou va centraliza colectarea informatiilor si va urma un protocol special pentru a proteja identitatea acestora. Bafin va putea fi contactata si anonim in cadrul procedurii.

”Protejarea oamenilor care furnizeaza informatii va avea cea mai mare prioritate”, potrivit Bafin.

Informatorii si informatiile care au parvenit presei au expus o serie de scandaluri in ultimii ani, cum este evaziunea fiscala prin intermediul companiilor paravan infiintate de banci in numele clientilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri