Autoritatile turce au determinat identitatea a doi dintre cei trei atacatori sinucigasi care au comis marti seara atacul de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, al carui bilant a ajuns la 44 de morti, scrie vineri presa turca, relateaza The Associated Press.

Procuratura din Bakirkoy este cea care a stabilit, in cadrul anchtei, identitate celor doi kamikaze, potrivit agentiei de stat Anadolu. Ancheta cu privire la al treilea suspect este in curs. Identitatea unuia dintre suspecti a fost stabilita cu ajutorul unei copii a pasaportului pe care acesta i-a prezentat-o unui agent imobiliar pentru a inchiria o locuinta in cartierul Fatih din Istanbul, scrie News.ro.

De asemenea, un computer distrus a fost gasit intr-o pubela, in apropiere de apartamentul in care au locuit atacatorii sinucigasi. Politia incearca sa acceseze informatiile din computer. Potrivit agentiei Dogan, doi dintre suspecti erau cetateni rusi. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat vineri ca "cel mai probabil" gruparea jihadista Statul Islamic se afla in spatele atacului.

Militantii jihadisti vor ajunge "in iad", a adaugat el. Gruparea islamista pretinde ca actioneaza in numele islamului, dar ceea ce face nu are nimic in comun cu religia, a declarat seful statului turc, la Istanbul, dupa rugaciunea de vineri. "Nu au nicio legatura cu islamul. Locul lor e in iad", a spus Erdogan. "Acesti oameni erau vinovati. Erau copii, femei, batrani (...). Au plecat intr-o calatorie si, fara stie, sa ajuns fata in fata cu moartea. Nu aveti dreptul", a continuat presedintele turc, parand sa se adreseze in mod direct jihadistilor.

Sursa foto: View Apart_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri