Procuratura din Bakirkoy este cea care a stabilit, in cadrul anchtei, identitate celor doi kamikaze, potrivit agentiei de stat Anadolu. Ancheta cu privire la al treilea suspect este in curs. Identitatea unuia dintre suspecti a fost stabilita cu ajutorul unei copii a pasaportului pe care acesta i-a prezentat-o unui agent imobiliar pentru a inchiria o locuinta in cartierul Fatih din Istanbul, scrie News.ro.

De asemenea, un computer distrus a fost gasit intr-o pubela, in apropiere de apartamentul in care au locuit atacatorii sinucigasi. Politia incearca sa acceseze informatiile din computer. Potrivit agentiei Dogan, doi dintre suspecti erau cetateni rusi. Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reiterat vineri ca "cel mai probabil" gruparea jihadista Statul Islamic se afla in spatele atacului.

Militantii jihadisti vor ajunge "in iad", a adaugat el. Gruparea islamista pretinde ca actioneaza in numele islamului, dar ceea ce face nu are nimic in comun cu religia, a declarat seful statului turc, la Istanbul, dupa rugaciunea de vineri. "Nu au nicio legatura cu islamul. Locul lor e in iad", a spus Erdogan. "Acesti oameni erau vinovati. Erau copii, femei, batrani (...). Au plecat intr-o calatorie si, fara stie, sa ajuns fata in fata cu moartea. Nu aveti dreptul", a continuat presedintele turc, parand sa se adreseze in mod direct jihadistilor.

Sursa foto: View Apart_Shutterstock