”SUA au fost dezamagite de rezultatul votului de joia trecuta, dar asa cum a spus insusi presedintele Obama, trebuie sa respectam hotararea poporului britanic. Provocarea actuala este ca Marea Britanie, Uniunea Europeana si alti parteneri ai Marii Britanii sa stabileasca un curs de urmat si speram ca acest lucru se va face intr-un mod productiv, organizat”, a spus ambasadorul SUA la Bucuresti, scrie News.ro.

Hans Klemm a mai aratat ca SUA nu crede ca este necesar sau adecvat sa se ia masuri punitive pentru plecarea Marii Britanii din UE. ”SUA au o relatie speciala cu Anglia si considera UE un partener esential in contextul international. Asadar, scopul nostru este sa colaboram strans cu ambii parteneri, si cu UE, si cu Marea Britanie pentru a gasi un curs viitor organizat si productiv”, a adaugat diplomatul american. Potrivit lui Hans Klemm, si Statele Unite au ceva de invatat din lectia Brexit-ului.

”Toate comentariile au fost despre lectiile pe care noi, alegatorii americani, ar trebui sa le invatam din decizia alegatorilor britanici, acesta fiind un an electoral important pentru SUA. Asadar cred ca se pot invata multe lectii. O lectie pentru SUA: am facut suficient pentru a ne asigura ca cei afectati de criza economica de acum cativa ani primesc sprijinul si educatia necesara pentru a fi competitivi in economia actuala?”, a spus Klemm.

Ambasadorul SUA a tinut sa asigure ca Statele Unite vor ramane un membru ferm al NATO. ”In conversatia avuta de presedintele Obama cu premierul David Cameron, dar si in cea de vineri a secretarului american al apararii cu omologul sau britanic nu s-a pus la indoiala faptul ca Marea Britanie va fi in continuare un puternic membru al NATO”, a aratat el.

Foto: Shutterstock / Pixelbliss